Viltolyckor är ett växande problem

I Sverige sker ungefär 60.000 viltolyckor varje år. Många på grund av dåligt sikt i form av dimma eller snö, i kombination med dålig belysning på både väg och fordon. Lika viktigt som det är att jag som människa har på mig reflexer när jag är ute och går i oupplysta områden, lika viktigt är det att min bil är utrustad med effektiva ljuskällor. Det är sällan som bilens egna lampor faktisk ger den effekt som behövs för att kunna upptäcka en möjlig fara innan olyckan skett.

Jag inhandlade, efter många och långa efterforskningar, en ljusramp till min bil. Det viktiga för mig var tre saker: effekten på själva ljusen, att det medföljde en garanti samt att det fanns en kundtjänst dit jag kunde vända mig om jag hade några frågor. Jag landande tillsist i valet av en Xvision LED-ramp.

X–Vision är en av marknadens mest prisvärda märken, utrustade med såväl kraftiga dioder som tåligt lamphus och okrossbar lins. Jag nämner för övrigt ordet “prisvärd” eftersom att jag tror att vi människor ofta blir dumsnåla. I synnerhet när det kommer till vår egen och andras säkerhet. X-Vision ger med andra ord inte bara ett kraftfullt ljus och når fram till skrymslen där ljuset är ett minne blott, det är även snällt mot din plånbok och t.o.m billigare än andra märken som Oledone och amerikanska Rigid Industries. Är man som jag, viktig med garantier, så kan man lugna sig med att företaget har hela 5 års garanti på nästan alla sina produkter.